-

 
Herregud... har glömt hur man gjorde så att låtarna blev upplagda på ett snyggt sätt... 
 
Jag märker att jag börjar ta mig upp nu. Mitt i pms:ens dimmiga täcke, en arg och klagande kropp och en känsla av att inte riktigt ge allt jag kan, så känner jag att jag är påväg upp nu. Jag har sagt det så många gånger tidigare, som för att intala mig själv att det faktiskt stämmer. Men det har aldrig gjort det fullt ut, det har varit små steg på vägen men det har varit så lätt att falla omkull igen. Och igen. Och igen. Och det är ju inget fel med det, det är ju en del av hitta rätt. Men något har förändrats nu, inget runtomkring mig, rummet är inte städat, jag tar inte hand om min kropp, jag har inte ordnat upp ekonomin osv osv osv. Men inom mig är det som om en liten, liten flamma väckts till liv. Utan att omgivningen är perfekt. Det ser jag som väldigt hoppfullt. Jag börjar lära känna mig själv igen, hitta tillbaks. Jag är beredd på baksteg, såklart. Men just nu är jag mitt i pms:en, utmaningarna bara forsar in... och jag hanterar dem. Det är så stort, giftet har inget fäste längre. Det känns, jag vet att den är där. Men jag hittar vägar förbi det. 
 
Jag börjar lära känna mig själv igen och för att verkligen öppna upp helt känner jag att sådana här frågor är helt, helt perfekta för det. För att väcka igång hjärnan. Det är verkligen bara för min skull, inte för att någon annan ska "lära känna mig". Så, här kommer 50 frågor om mig, till mig själv, haha. Jag ska hitta hem igen.
 
 
1. Vem litar du på? Ärligt? Ingen tror jag. Inte fullt ut. Ju mer jag vistas bland folk, desto mer inser jag hur lätt saker slinker ut utan att personen egentligen menar att säga något. Tyngden av att samtala, att hålla igång diskussionen, att inte verka blyg eller stel kan verkligen få en person att nämna saker den kanske inte ska nämna. Jag tror ju inte de gör det för att vara elaka, det bara händer. Jag känner av den tendensen i mig också, när samtalet börjar rinna ut och man känner att det ligger på en själv att få den att rulla vidare. Alla möjliga samtalsämnen kommer upp i huvudet, och mycket av det är skvaller. Jag kan nog, dock, säga att eftersom jag är  medveten om det och märker det hos andra, så hinner jag alltid bromsa mig själv. Det kan slinka ut små oskyldiga hemligheter om mig själv men aldrig om andra. Faktiskt. Men jag vågar inte lita helt på att andra är så pass medvetna och bromsar sig. Så, jag litar nog inte 100 procent på någon, men jag har ju personer jag anförtror mig till, såklart. Men är ändå någonstans i bakhuvudet medveten om att det kanske inte stannar hos den personen, så jag väljer mina "hemligheter".
Sen kan ju tillit också handla om stöd och trygghet, och inte om just hemligheter och liknande, och då har jag flera. Speciellt Ä, Elina och mamma. Mamma om någon, det finns ingen tvekan om att veta att hon alltid kommer finnas för mig. 
 
 
2. Vart skulle du vilja vara just nu? Just precis nu? Jättesimpelt haha... jag skulle vilja krypa ner i en varm säng bredvid personen jag älskar, få nussa in mig och bara andas in närheten ett tag innan jag somnar. Får öka tempot på att hitta den här personen någon gång bara!! 
 
 
3. Favoritstad? Stockholm, Västerås och Budapest skulle jag säga... men har inte upplevt så många städer egentligen.
 
4. Vilket är ditt favoritnummer? Jag har inget direkt favoritnummer, men jag har alltid gillar 11, kanske för att jag fyller år den 11 mars och som liten förknippade 11 med något roligt ;) 

5. Vad var det senaste du åt? Haha.... chips...

6. Vad är du tacksam för? Jag är tacksam för min kropp. Jag är inne i en fas då jag googlar och kollar på allt som har med kroppen att göra, kollar på riktiga operationer och bara förundras över hur mycket som behöver fungera, hur otroligt komplext det är, hur unikt det är att vi lever. Vi andas just precis nu utan att tänka på det. Inte en enda gång (om vi är friska) slutar vårat hjärta att slå. Aldrig. Blod pumpas genom våra blodådror, njurarna renar, tarmarna arbetar. Hjärnan tar in alla intryck och vi är medvetna tack vare den. Just precis nu. Vita blodceller vandrar runt och vakar, skyddar, krigar. Är det någon gång jag verkligen känner en riktig, riktig kärlekskänsla mot mig själv, en sån där värmevåg som börjar i magen, så är det när jag tänker såhär. Jag lever. Jag fungerar. När man dessutom jobbat som personlig assistent för någon med enorm rörelseförhindelse så blir man ännu mer tacksam över sådana små saker. Som att kunna tvätta sig själv. Att kunna vända sig i sängen, vända på täcket när det blivit för varmt, klia sig där det kliar, hälla upp vatten, sätta upp sitt hår, laga mat. Det är så lätt att ta det förgivet, men jag har sett och känt hur det är att förlita sig helt på andra människor. Maktlösheten, men framförallt ensamheten. Man tar det förgivet, men det kan tas ifrån en när man minst anar det. Bara det här, att jag kan sitta här i soffan, lyssna på musik och skriva. Tänka "jag börjar bli trött, snart sätter jag på en film och somnar till den" och faktiskt kunna göra det. Friheten över mig själv. Det är jag tacksam över.
Jag är också tacksam över snön, över mina fantastiska djur som ligger här bredvid och sover, över mig själv som kämpar och vill, över min kreativitet, över min kamera, över min familj och mina vänner, över att jag faktiskt ändå har ett jobb, över att jag lever.
 
7.. Har du någonsin hjälpt en fullständig främling?
Ja, personliga assistans-sommarjobbet borde väl räknas som det? Eller alla kunder på jobbet haha. Men om jag gjort det privat, och inte i jobbsammanhang... jo, men det har jag. Tror jag? Har erbjudit att hjälpa några gånger men fått ett vänligt nej. 
 
8. Vem var den senaste personen du pratade i telefon med?
Elina tror jag... hatar att prata i telefon haha. Blä.

9. Vad är det första du ser hos det motsatta könet?
Oj... lugnet kanske? Det måste vara någon mjuk självsäkerhet, han bara finns utan att hävda sig. Så, utstrålning och mystiken, skulle jag kunna tänka mig. En integritet, men samtidigt en öppenhet. Om jag tittar längre så är ett par varma, mjuka ögon fantastiskt också.

10. Vad är lycka för dig?
Lycka för mig är nog att finna ett lugn och en acceptans... så mycket spänningar försvinner genom det. Att hitta hem till mig själv igen.

11. Favorit tv-program?
Oj...jag tittar ju på en massa serier, men Grey's Anatomy är ju alltid nummer ett, sedan älskar jag Game of Thrones och Suits... resten småkollar jag nog mest på utan att riktigt fastna.

12. Har du några syskon?
Ja, en halvlillebror (säger man så? Vi har samma pappa)
 
 
13. Längd?
Senast var det 165.

14. Hårfärg?
Brunblont enligt mamma... jag skulle säga brunt.

15. Vad är din största dröm?
Oj... den är svår att definiera. Min dröm är först och främst att bli trygg i mig själv, på riktigt. Finna ett lugn och en acceptans, våga sträcka på mig och ta plats utan att ta över. Jag skulle älska ifall jag kunde jobba med foto och/eller redigering, att genom det få resa och uppleva världen. Jag vill såklat ha bra ekonomi, mest för att slippa den här tunga pressen över att alltid balansera på gränsen. Kunna vara trygg i samhället, liksom. Jag skulle vilja vara hälsosam, ha en familj, ha Sverige som bas med ett litet drömhus på landet, men samtidigt uppleva att bo i andra länder också. Jag tror ändå mest tyngd ligger på att skapa en trygg och varm familj faktiskt. 

16. Har du gjort någon operation?
Två styckna tror jag, en när jag var pluttis och fick rör inopererade i öronen pga öronbarn, och en för två (eller var det tre? Minns inte haha) år sedan när jag gjorde en titthålsoperation och fick endon bekräftad, samt blindtarmen bortopererad.

17. Favorithögtid?
Det måste nog vara julen, även om jag inte firar den så ordentligt som jag skulle vilja. Men jag gillar mysfaktorn. 
 
18. Vad är det värsta du vet?
Att inte ha kontroll, tror jag. Inte över småsaker som städning eller var saker ska vara och sånt, utan kontroll över livet. Över döden osv. Att folk kan försvinna, tillvaron förändras. Det ger mig enorm ångest.

19. Har du gråtit någon gång utan anledning?
Varenda pms haha...

20. Vilken var den senaste filmen du såg?
Oj... det var nog Collateral Beauty... älskar den, sett den tre gånger på rad haha....

21. Favoritdag på året?
Oj, jag vet faktiskt inte... kan ju inte säga min födelsedag eftersom jag har åldersnoja redan (haha...). Första ordentliga vårdagen kanske.

22. Är du för blyg för att fråga ut någon på dejt?
Hahaha ja guud ja, åtminstone öga mot öga. Tror jag, har inte testat? Kanske inte skulle vara det ifall jag kände att det fanns ett genuint intresse hos båda. Men jag vet inte...

23. Kan du stå på huvudet (utan att luta dig mot en vägg)?
Näe, men jag tror jag kunde när jag var liten, stark och vältränad haha... i någon kort sekund.

24. Kramar eller kyssar?
Det beror på, är så nervös när det kommer till kyssar haha, men kan tänka mig att med en person man älskar och känner och vet vad som funkar så är det fantastiskt mysigt.... men har inte riktigt upplevt det ännu. Så, jag säger kramar. Än så länge haha.

25. Choklad eller vanilj?
Oj... det är faktiskt inget självklart val... gillar både chocklad och vanilj... men jag tar choklad då, annars lackar mensjessica ur.

26. Har du tatueringar?
Näe, men tror att jag kanske vill ha en. Det beror på hur snål jag är haha...
 
27. Vad lyssnar du på just nu?

 
 
28. Är du kär i någon kändis?
Hahaha näe, går ju inte att vara _kär_... men Ramin Karimloo är lite fin kanske
 
29. Vilka böcker läser du just nu?
The Swarm av Frank Schätzing. Men hittar den ingenstans nu?? Hjärtat GRÅTER för jag var så inne i handlingen.

30. Piercingar?
Näe, om inte öronen gills. 
 
31. Favoritfilmer?
Collateral Beauty, Good Will Hunting, Finding Forrester... det är de jag kommer på. Helt maaaagiska!!

32. Favoritsport?
Alltså, jag skulle skriva ridning, men jag står inte bakom det på samma sätt längre. Friidrott och gymnastik kan jag titta på i evigheter ifall de är igång på tv'n, men gymnastik står mig varmast om hjärtat, skulle så gärna vilja börja igen.
 
33. Vad är din största rädsla?
Att folk jag älskar ska dö. Det är en fruktansvärd rädsla, tänker jag för mycket på det blir jag knäpp. Det kan på riktigt göra min lamslagen. Är inte rädd för själva döden i sig, utan för sorgen efteråt. Tomheten. Fyfan.

34. Smöriga, naturella eller saltade popcorn?
Saltade eller naturella!! Smöriga blir för söta

35. Hundar eller katter?
Oj... jag måste nog ändå säga katter. Fast det är riktigt svårt, men det är något med det filosofiska med katter, hur de kan sitta vid fönstret och bara vara, titta på snöflingor och verkligen filosofera. Och vigheten, smidigheten och vilka kraftpaket de kan bli om de vill. Jag gillar att det är en relation på bådas villkor, vill de inte komma så behöver de inte osv. 

36. Favoritblomma?
Vallmo ♥
 
37. Har du blivit påkommen med att göra något du inte får göra?
Haha ja, men mest när jag var liten. Som att gå och panta fast jag inte fick, äta godis osv (det sker än idag hehe...) men inga grova saker. Är snäll.
 
 
38. Har du en bästa kompis av det motsatta könet? 
Ja
 
39. Har du älskat någon någon gång?
Ja, med varenda cell i kroppen

40. Vem vill du träffa just nu?
P skulle jag vilja träffa nu

41. Är du fortfarande vän med folk från gymnasiet?
Haha, näe. Det var en period där jag inte var närvarande alls. Dessutom var det inga jag riktigt klickade med, och jag tog aldrig tid till att faktiskt se ifall jag skulle klicka med någon.

42. Hur imponerar man på dig om man är kille?
Oj... jag tror väldigt mycket ligger i att personen utstrålar trygghet och värme, att han vet vem han är men, som jag skrivit innan, inte känner något behov av att hävda sig. Som har en varm och förstående blick, som har humor och som vågar säga ifrån, men alltid av omtanke.

43. Gillar du att flyga flygplan?
Det är nog en hatkärlek haha... älskar det på ett sätt, gillar allting runtomkring det och känslan när man lyfter eller landar (förutom locket för öronen), styrkan i planet osv..men hjärnan kan ändå inte låta bli att måla upp små scenarion om att krascha. Men så länge personen jag älskar är nära mig och det sker tillsammans är jag någorlunda lugn. Det är ju inte DÖDEN jag är rädd för, utan smärtan och sorgen att överleva utan den jag älskar.

44. Höger- eller vänsterhänt?
Bådeoch, men är men dominant i höger

45. Hur många kuddar sover du med?
Just nu två styckna, men jag brukar egentligen vilja ha fyra... men det blir så fult i den lilla sängen

46. Saknar du någon?
Saknar nog alltid någon haha
 
47. Lyssnar på radio?
Ja, i bilen eller i köket, och oftast  P1, P2, P3 eller P4 i köket, lite mogen måste man ju vara.

48. Bästa beslutet du har gjort i år?
Oj, det var nog att ta tag i mig själv, att fortsätta att jobba på och inte ge upp.
 
49. Sämsta beslutet i år?
Att jag inte sparade mer

50. Din senaste nerladdade app?
Ingen aning... kik? Tog bort den ett tag men kände att den kan vara bra att ha 
 
 
Allmänt | |
Upp