Ibland överraskar kameran

 
Jag köpte ju min älskade Canon eos 7D mk II förrförra sommaren och är helt förälskad i den. Problemet är bara att jag fortfarande har kvar mitt gamla skruttiga teleobjektiv/macro-objektiv som köptes begagnad och alltså varit igång väldigt, väldigt länge och nu börjar sjunga på sin sista vers. Ibland är det som om den inte riktigt kan hitta fokus, som om den försöker och försöker och sen ba "nope" och så blir allt lite, lite oskarpt eller "utsmetat" och det är så fruktansvärt frustrerande... det spelar ingen roll hur hög slutartid, eller liten bländare, jag har. Den kan helt enkelt inte hitta skärpan. Det är så jobbigt att ha en kamera som jag SER kan prestera så galet bra, och som passar mig som handen i handsken eftersom jag är mer åt "vildlivs"-hållet när jag fotar, men samtidigt har objektiv som jag vuxit ur. Och inte ha råd att köpa bättre just nu, haha :(

Men i söndags följe jag med Elina ut till Bella och fotade dem när de tränade, och solen låg helt perfekt och verkligen öste på med ljus och det verkar som om det är det mitt objektiv kräver just nu. Som den här bilden, jag kan verkligen se hur kamerans potential trycker sig förbi objektivets begränsningar och hur fantastiska bilderna skulle bli ifall jag köpte ett bättre objektiv. Här ser man ju lite, lite oskärpa (men det är typ sånhär skärpa jag kan få haha), men krispigheten känns ju som om det är kamerans förtjänst. Och ifall de kan prestera så här ett tag till så kanske jag inte får totalt frispel haha. Den här bilden är alltså helt oredigerad, men jag älskar det varma ljuset och kvalitén, har inte sett den här typen av kvalité på eeeevigheter.
 
Nu ska jag ta disken jag samlat på mig under flera dagar (hehe), sen ta och redigera bilderna från i söndags. Idag har jag en lugn dag hemma, så skönt. 
Allmänt | |
Upp