"Välkommen till Haninge"

När jag gick i gymnasiet valde jag att gå bild på det individuella valet. Pga endon kunde jag dock inte gå så ofta på lektionerna, men jag fick med mig uppgifter och jobbade på de hemma i stället. En av de här uppgifterna var att fota några vykort, men för att göra det till en liten utmaning skulle man fota ett vykort som får folk att INTE vilja besöka Haninge. Man fick inte fota skräp eller sopkorgar. Så, jag beslutade mig för att fota lite halvdassiga byggnader i stället, och utmana mig med komposition och liknande. Jag blev bara klar två bilder (de nedanför texten), som blev godkända... men jag har haft fler bilder som jag skjutit upp att redigera. Men nu passade jag på att redigera en av de i allafall, när jag ändå är igång liksom ;) 
 
 
Den andra är lite mer slarvredigerad, jag tror jag ska fortsätta leka lite till med den... men det är kul att ha en till i "inteviljabesökahaningevykort"-samlingen!
 
 
Allmänt | | Kommentera |

-

Kampen att ta mig igenom gamla bilder för att rädda datorn fortsätter. Vet som sagt inte varifrån den här inspirations och kreativitets-attacken kommit ifrån, nu känner jag mig till och med lite låg och pms:ig pga mens som är försenad. Men det är som att något bara klickat i hjärnan. Ska försöka rida på den här vågen så länge den pågår!! 

Den här bilden... vänta, ska visa original:
 
 ...har legat i Lightroom sen 2016 utan att jag egentligen velat redigera den. Den har verkligen klarat av varenda gallring utan att jag haft någon plan med den. Nu tänkte jag ta bort den en gång för alla, men stannade upp och kände att jag ville försöka redigera den i allafall, för att se vart jag hamnar. Och då dök den här idén upp, lite i samma stil som min "våren är här"-bild, med ljusorberna. Jag vill fånga skogens energi och magi, hur den undersöker allt som lämnas under dess löv och på dess mark. Jag vet inte riktigt 100 procent vad jag tycker om den, men jag gillar "detaljerna" och hur löven lyser upp av magin. Och kontrasterna, kallt och varmt... blått och gult. I vilket fall så är det kul att det faktiskt blev något av den här lilla bilden ändå...
 
Förresten, har ju en instagram för mina bilder, mest för skojs skull, och idag blev förra bilden som lades upp här på bloggen, den från igår, delad av en stor insta-sida. Helt fantastiskt roligt, trodde aldrig det skulle hända mig.
 
Allmänt | | Kommentera |

-

Jag borde egentligen sova för länge sedan, men jag blev så irriterad över hur lite prestanda min dator har kvar och kände att jag måste ta och rensa lite... igen... för det är ju uppenbart att jag är en hoarder när det kommer till bilder. Sparar så många fast jag egentligen vet att de bara kommer ligga där och skräpa. Så, nu har en del bilder rensats bort, även i lightroom. Fick göra lite "kill my darlings" just pga det jag nämnde ovanför. De har legat där i flera år utan att jag tagit tag i någon av de. Så, då får de ryka helt enkelt. När jag var färdig med rensningen passade jag på att redigera en av de här riktigt, riktigt gamla. Tror den här är två/tre år. Som vanligt tar fantasin över och jag kliver in i min alvvärld, är inte van vid att ha såna här "pastell:iga" färger, men jag tycker det blev mysigt. Nu är den här bilden färdig i allafall. Tycker så synd om min lilla dator, den kämpar på så gott den kan helt fullproppad till sin gräns med bilder.
 
Nu ska jag sätta på sagan om ringen (har lyssnat på soundtracket när jag redigerat så blev sugen haha) och sova. Kanske fortsätter redigera i morgon... eller skriver mer på synopsisen. Egentligen borde jag söka jobb och skicka in till komvux... ska göra det också.
Allmänt | | Kommentera |
Upp