Natt-tankar

"Du börjar bli vuxen" säger han. En peppande knytnäve slår skämtsamt mot mitt lår, där jag sitter bredvid honom i bilen, och hans ögon är varma. Det har varit en fantastisk sommardag, trots att det bara ska vara vår just nu, och jag ler. Ber honom förklara, för jag vill förstå.
 
Men jag tror att han har rätt. Jag börjar faktiskt bli vuxen. Det är så många saker jag fortfarande behöver jobba med, och säkert kommer behöva jobba med i resten av mitt liv. Men något tryggt och klokt har börjat formas, naiviteten försvinna, liksom det här osäkra svansandet runt människor i sökande efter bekräftelse. Små, små tendenser av att sluta ursäkta mig om allt jag gör, tänker eller är. Och det gör mig glad, att jag är på rätt väg i min mognad. Att jag håller på att läka. Jag upprepar det så många gånger här och det är för att jag helt enkelt måste göra det. Upprepa det, alltså. Jag gör det för min skull. Det behöver präntas in i mig och mina tankar, att min läkning är igång.
 
Men något jag verkligen behöver jobba på är att sluta jämföra mig med alla, och framförallt att sluta sikta på att vara bäst. Jag vill ju självklart göra mitt absolut bästa i allt jag tar för mig, men att måla upp någon barnliknande dröm om att vara den som utmärker sig, som bombaderas med lovord, som helt enkelt är helt fantastisk och verkar kunna allt som om det är det mest självklara i världen... det är bara destruktivt. Och lite narcisisstiskt, haha. Jag ska kunna acceptera att jag bara kan göra så gott jag kan, och att det räcker. Och att jag inte är mer eller mindre värd ifall andra skulle vara bättre eller sämre. Jag behöver inte vara bäst för att duga. Just nu känner jag lite så med övningskörningen... jag har en liten nedåt-period och verkar ha backat flera steg känns det som, och jag stör mig så fruktasvärt på det. Jag vill att det ska ta tid och att allt ska läras in grundligt, men samtidigt verkar jag hoppas på att jag bara ska kunna allt och utmärka mig i varenda sak. I stället för att bara ha kul och acceptera att jag är en nybörjare som testar, som gör fel, som lyckas och växer osv osv. Jag vill bli lugn och trygg. Det finns små skymtar av det i mig, men jag vill att det ska bli starkare. Ta över mer, bli mer jag
 
Men att vara medveten om det är ju ett bra steg på vägen. Jag behöver inte vara bäst. Mitt värde ligger inte i hur självklart jag presterar eller lär mig. Allt får ta den tid det tar.
Allmänt | | En kommentar |
Upp